Normal_pexels-rodnae-productions-6064890__1_

Een 37-jarige man uit Overijssel moet acht jaar naar de cel voor het doden van zijn dochter. De rechtbank in Zwolle geloofde niet in zijn pleidooi dat hij samen met zijn kind van de trap was gevallen. Dit meldt RTV Drenthe.

In de middag van 12 december 2020 kregen hulpdiensten de melding over een baby met ademhalingsproblemen. De baby werd met spoed naar het ziekenhuis in Groningen gebracht vanuit De Krim. Hier begon men echter te twijfelen over de oorzaak van het letsel, want het kwam niet overeen met het zogenaamde ongeval. De dag erna was het kindje helaas overleden.

Fataal letsel

De vader beweert dat hij toentertijd met zijn vijf maanden oude dochter van de trap was gevallen. Dit vertelde hij pas achteraf uit angst voor de reacties van de familie. Echter komt het ernstige hersenletsel niet overeen met de val volgens deskundigen. De rechtbank oordeelt dat dit letsel was toegebracht.

Twintig minuten voorafgaand aan het ongeval was er niks met het kind aan de hand. In deze kleine periode was de man alleen met de baby. Hieruit concludeert dat de man het fatale letsel heeft toegebracht tussen deze twee tijdstippen.

In de zaak was er acht jaar cel geëist tegen de man. De man en zijn advocaat zullen echter in hoger beroep gaan.

Door: Nationale Zorggids