Rechtbank spreekt vader vrij van doodschudden zes weken oude baby

De vader die terecht stond voor het doodschudden van zijn zes weken oude baby, is door de rechtbank vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie (OM) beschikte over onvoldoende bewijs om de dodelijke mishandeling te bewijzen. Zijn eerdere verhalen over het vallen van de trap met zijn baby zijn niet onwaarschijnlijk omdat de man de neurologische aandoening cerebellaire ataxie heeft. Dit meldt de Telegraaf. 

De neurologische aandoening van Osman T. leidt onder meer tot moeilijk lopen en continu trillen van zijn bovenlichaam. Volgens T. liep hij met zijn zoontje de trap op toen zijn benen ermee stopten. Daardoor viel het kindje met zijn achterhoofd op de vloer. Dat de man hier niks over zei, kwam uit schaamte, stelde hij.

Beademing

Ten tijde van de val was zijn vrouw niet thuis. Toen zij eenmaal binnenkwam en de baby happend naar adem aantrof, schakelde ze de hulpdiensten in. Hij werd levend naar het ziekenhuis gebracht, maar na een week aan de beademing werd de zorg gestopt. Baby Emin kwam te overlijden. Het hele verhaal lees je hier.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky