Normal_rss_entry-382443

In de strafzaak tegen de 23-jarige Rotterdammer Ruud S., die wordt verdacht van de moord op zijn zes maanden oude dochtertje Emily, volgt donderdagmiddag een uitspraak van de rechter. Tegen S. is acht jaar cel geëist en tbs met dwangverpleging.

Het meisje werd op 17 juli vorig jaar om het leven gebracht in een appartement aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. S. sneed haar met een groot mes de keel door in een slaapkamer. Zijn vriendin, haar broer en haar moeder waren elders in de woning. De vrouwen vluchtten daarna met Emily de straat op om hulp te vragen.

Psychose

Volgens zijn psychiater en psycholoog verkeerde S. in een psychose als gevolg van schizofrenie. Door de paranoïde waanbeelden is de moord hem in sterk verminderde mate toe te rekenen, vinden de gedragsdeskundigen. Ze adviseerden de rechtbank tbs met dwangverpleging op te leggen.

Het Openbaar Ministerie nam dat advies over. Daarnaast eiste de officier van justitie een celstraf "gelet op de aard en de gruwelijkheid van het feit". Het drugsgebruik van S. - hij snoof speed en blowde vaak - droeg bij aan de waanbeelden die hij had. Hij is daarom niet volledig ontoerekeningsvatbaar, redeneerde het OM.

Defensie

De zaak over de babymoord is behandeld door de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem, omdat hij in dienst is van defensie als ICT'er.

Door: ANP