Normal_rss_entry-383365

De kinderbijslag gaat de komende kwartalen met 3 procent omlaag als gevolg van de dalende energieprijzen. Het bedrag beweegt mee met de consumentenprijsindex. Vorig jaar, toen de energieprijzen door de oorlog in Oekraïne sterk opliepen met een recordinflatie als gevolg, steeg de kinderbijslag juist met ruim 16 procent.

"Ik realiseer me heel goed dat dit een tegenvaller zal zijn voor ouders die het moeilijk hebben", zegt minister Karien van Gennip (Sociale Zaken). Zij benadrukt dat het kabinet in augustus gaat kijken naar "het gehele koopkrachtplaatje" voor volgend jaar. "Daarbij zal er nadrukkelijk aandacht zijn voor kinderarmoede, gezinnen en de bestaanszekerheid van Nederlandse huishoudens."

Kwartaalbedrag

Het kwartaalbedrag voor kinderen tot 6 jaar gaat met 8,06 euro omlaag naar 261,70 euro, dat voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar met 9,97 euro naar 317,77 euro en dat voor kinderen van 12 tot 18 jaar met 11,52 euro naar 373,85 euro. De verlagingen gelden vanaf 1 juli. Begin volgend jaar wordt de kinderbijslag opnieuw aangepast aan het gemiddelde prijsniveau.

Door: ANP