Normal_bekkenbodembalbannerinstawelkom4free07c8d1e6e1146f4ed1c42e4ff44c18da__1_

Op zaterdagavond 24 juni 2023 om 20.00 uur wordt het Bekkenbodembal georganiseerd in de theaterzaal van het World Forum te Den Haag. Een anderhalf uur durend spektakel, dat het taboe van bekkenbodemproblemen bespreekbaar maakt en de drempel naar de zorgverlener wil verlagen. Dit meldt Bekkenbodembal.

Een bal die uit de vagina hangt. Urine of ontlasting die doorsijpelt. Eén op de drie vrouwen krijgt ooit te maken met gênante vrouwenkwaaltjes die het dagelijks leven ernstig verstoren. Toch tobt deze groep gemiddeld zes jaar voordat er medische hulp gezocht wordt.
 
Nederlandse vrouwen lijken daar niet veel anders dan in dan de rest van de wereld, stelt Astrid Vollebregt. Astrid Vollebregt is oud-voorzitter van de beroepsorganisatie van gynaecologen NVOG en trekker van het prestigieuze IUGA-congres (21 – 24 juni) in het World Forum in Den Haag.

Congres

Het IUGA-congres is een internationaal congres van uro-gynaecologen, oftewel een bijeenkomst van artsen ‘met een passie voor de bekkenbodem’. Speciaal voor het Nederlandse publiek wordt de voorstelling ‘Bekkenbodembal’ georganiseerd. In het bijzonder voor vrouwen die met incontinentie, verzakkingen of seksuele klachten te maken (kunnen gaan) hebben en personen in hun omgeving. Iedereen is van harte welkom op zaterdagavond 24 juni bij het Bekkenbodembal.

Entertainment

Deze theatervoorstelling met gynaecologen in de hoofdrol, neemt vrouwen en hun partners mee op een ontdekkingsreis zonder gêne langs de meest voorkomende aandoeningen van de bekkenbodem en de behandelmogelijkheden.
 
Astrid Vollebregt, oud-voorzitter NVOG: "Het is moeilijk te geloven voor veel vrouwen, maar voor gynaecologen zijn de zogenaamd gênante vrouwenkwaaltjes de gewoonste én boeiendste zaak van de wereld".
 
Dit Bekkenbodembal combineert entertainment en educatie, met als doel bewustwording te creëren en vrouwen de moed te geven om hulp te zoeken. Want er is veel aan te doen, door vrouwen zelf of door behandelingen die gewoon in zorgverzekering zitten.

Evenementgegevens

Naam: Bekkenbodembal
Datum: 24 juni 2023
Tijd: 20.00 uur
Locatie: World Forum, Den Haag
 
Door: Nationale Zorggids