Normal_huls-naturel-droge-worst-sticks

Vleesbedrijf Huls B.V. waarschuwt voor Huls Sticks Naturel. Er zit mogelijk salmonella in. Het bedrijf roept mensen die het product in huis hebben op, de inhoud weg te gooien. Een salmonellabesmetting kan vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dit melden Huls en de NVWA.

Het gaat om de Huls Sticks Naturel van 62,5 gram met houdbaarheidsdatum 21 augustus 2023 en streepjescode 8725800010050. Alle andere houdbaarheidsdata van ditzelfde product en alle andere producten van Huls kunnen veilig gegeten worden.

Wie het mogelijk besmette product in huis heeft, wordt verzocht de inhoud van verpakking weg te gooien en de lege verpakking op te sturen samen met de gegevens van de bankrekening. Dit kan naar: Antwoordnummer 474, 7600 VB Almelo. Het aankoopbedrag wordt teruggestort.

Besmetting met salmonella

Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Wie denkt besmet te zijn, wordt geadviseerd contact op te nemen met zijn of haar huisarts.

Door: Nationale Zorggids 
Afbeelding: Huls