OM eist ook in hoger beroep 9 jaar cel tegen oppasouder Robin van O.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep weer een celstraf van 9 jaar geëist tegen oppasouder Robin van O. Baby Fabian zou door zijn toedoen ernstig letsel hebben opgelopen, waarna hij om het leven kwam. Dit meldt ZO-NWS. 

In oktober 2017 lag baby Fabian van vijf maanden oud in een campingbedje van oppasouder Robin van O. en zijn vrouw. De zoon van de oppasouders zou dat bedje hebben omgetrokken en op hem zijn gaan liggen. Volgens Van O. zou Fabian nog even hebben gehuild en is hij terug in zijn bedje gelegd. Pas later merkte hij op dat de ademhaling van de baby was gestaakt. Er was nog een hartslag en de huisarts werd meteen gebeld.

Hersenletsel

Deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) oordeelden in 2021 echter dat het veel waarschijnlijker is dat dergelijk hersenletsel is ontstaan door schudden dan door vallen. Ander onderzoek toont aan dat het letsel moet zijn ontstaan toen Van O. bij het jongetje was. Er is nooit echt duidelijkheid ontstaan over wat er precies met de baby is gebeurd. 2,5 jaar geleden werd Van O. vrijgesproken omdat de rechtbank niet kon vaststellen welke oppasouder de schuldige was. 

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky