Normal_rss_entry-390964

RTL 4 zendt zondag een documentaire uit over het fatale ongeluk met een stint in Oss, waardoor in 2018 vier kinderen om het leven kwamen. In Vijf Jaar Na De Stint: Het Verhaal Van De Ouders spreekt Humberto Tan in samenwerking met RTL Nieuws met onder anderen de ouders van de kinderen die bij het ongeluk betrokken waren.

Het ongeluk vond plaats in de ochtend van 20 september 2018. Bij een spoorwegovergang bij Station Oss-West schoot een roze stint met daarin vijf kinderen en achterop een bestuurster onder de spoorbomen door, waar net een trein aankwam. Vier kinderen kwamen om het leven en een kind en de bestuurster raakten gewond. Twee van de omgekomen kinderen en het gewonde kind kwamen uit één gezin.

Documentaire

In de documentaire spreekt Tan met zowel de ouders die één kind verloren bij het ongeluk als de ouders van de twee omgekomen kinderen. "De gesprekken met de ouders hebben intens veel indruk op mij gemaakt. Hun veerkracht, pas vijf jaar na het ongeluk, is buitengewoon bewonderenswaardig. Daardoor is dit document niet alleen een verhaal van verdriet en verlies, maar ook juist een verhaal van hoop en kracht", aldus Humberto Tan. Ook het meisje dat het ongeluk overleefde, vertelt voor het eerst over de impact hiervan.

Ook RTL Nieuws-verslaggever Eelco Hiltermann werkt mee aan de documentaire. Hij was in 2018 ter plaatse in Oss. "Als verslaggever ga je van hot naar her en kom je met de meest uiteenlopende onderwerpen in aanraking. Maar geen onderwerp heeft zoveel indruk op me gemaakt als het ongeluk in Oss", zegt hij. "Ik was heel erg benieuwd hoe het vijf jaar later met de ouders gaat en hoe ze dit verlies verwerkt hebben. De ouders hebben me verrast met de openheid waarmee ze spreken over het ongeluk en de periode erna. Het is indrukwekkend om te merken dat ze ondanks hun eigen verdriet andere mensen willen laten zien dat je altijd je leven weer op kunt pakken, hoe zwaar dat soms ook is."

Door: ANP