Pilot in Hoeksche Waard laat ouders kennismaken met wasbare luiers

Grôôs in de luiers is een proef om te zien of het gebruik van wasbare luiers ook iets voor ouders en hun baby kan zijn. In september 2023 start gemeente Hoeksche Waard in samenwerking met Kaatje Katoen een pilot waarbij jonge ouders gedurende 6 weken ervaring op kunnen doen met wasbare luiers. Dat meldt de gemeente Hoeksche Waard.

Tijdens dit project maken deelnemers gratis gebruik van een zorgvuldig samengesteld pakket wasbare luiers en bijbehorende accessoires. Daarbij krijgen ze ook begeleiding om de luiers makkelijk en effectief te gebruiken en is er een Hoeksche Waardse consulente beschikbaar om vragen aan te kunnen stellen. In totaal zoekt de gemeente 15 deelnemers voor dit project.

Experiment met wasbare luiers

Ouders die op dit moment nog geen wasbare luiers gebruiken, een kindje hebben in de leeftijd 4 tot 18 maanden en die benieuwd zijn of het gebruiken van wasbare luiers iets voor hen is, kunnen zich hier inschrijven. Zes weken lang gaan 15 ouders uit de Hoeksche Waard het experiment aan. 

Half september is de eerste bijeenkomst, ruim voor die tijd neemt de gemeente contact met de deelnemers op. De gemeente merkt dat er veel interesse is in deelname aan de pilot. Het aanmeldformulier sluit op 4 september. 

Door: Nationale Zorggids