Listeria aangetroffen in Focaccia Basilicum Tomaat van Boboli Mediterraneo

Boboli waarschuwt voor Focaccia Basilicum Tomaat van het merk Boboli Mediterraneo met houdbaarheidsdatum 3-10-2023. Het product kan de bacterie Listeria monocytogenes bevatten en kan een gevaar opleveren voor mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangere vrouwen, jonge kinderen en ouderen. Boboli en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseren tegen consumptie van dit product. Dit meldt de NVWA.

De focaccia waar het om gaat heeft de houdbaarheidsdatum van 3 oktober 2023 met streepjescode 8715947203743. Het product is in verschillende supermarkten in Nederland verkocht. Boboli verzoekt mensen om de verpakking van de focaccia met basilicum en tomaat terug te sturen naar de producent onder vermelding van Boboli terugroepactie, Postbus 107, 3760 GC Bunschoten.

Gevaren listeria

Het eten van een product met listeria kan, indien niet door en door gegaard, milde griepachtige verschijnselen tot gevolg hebben binnen één tot negentig dagen na consumptie. Het kan leiden tot een gevaarlijke infectie bij heel jonge kinderen, ouderen en mensen met een lage weerstand. Bij zwangere vrouwen kan een besmetting met listeria in de meest ernstige gevallen leiden tot een miskraam.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Boboli