Normal_zwanger__zwangerschap__echo__4d-echo

Annature Geboortezorg heeft een nieuwe app gelanceerd voor zwangere vrouwen in Breda. De innovatieve MediMapp app geeft hen toegankelijke voorlichting en ondersteuning. Dit meldt ICT&health.

De nieuwe MediMapp-app is beschikbaar voor zwangere vrouwen die ingeschreven zijn bij Annature Geboortezorg. De organisatie heeft al sinds de oprichting in 2016 het doel om de kwaliteit van geboortezorg te verbeteren, waarbij deze app een stap in de goede richting is. 

Toegevoegde waarde

Met de app hebben alle zorgverleners die betrokken zijn bij een zwangere vrouw de betreffende informatie bij de hand in één digitaal dossier. Dit nieuw systeem die een regionale samenwerking overstijgt, werkt in op het ontwikkelen van waardegedreven zorg. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) wil dat de Nederlandse zorg alleen gaat draaien op zorg dat waarde toevoegt aan het leven van een cliënt. Hierbij is een wisselwerkingen van kwaliteit, samenwerking en metingen essentieel.

App

Met behulp van de app kunnen zwangere vrouwen makkelijk afspraak- en partnerinformatie inzien. Daarbij biedt het ook informatie voor fysiologische, medische en tweelingzwangerschappen. Door de passende zorg worden niet alleen de vrouwen zelf geïnformeerd over de verschillende eigenschappen van zwangerschap, maar kunnen ook partners informatie vinden over ondersteuning, kinderopvang en partnerverlof.

FemTech

Maar MediMapp is niet de enige app die beschikbaar is op de digitale markt. Zo hebben MST, Bovenij en Maasstad Ziekenhuis een app die de bloedsuiker monitort voor vrouwen die diabetes hebben. Verder zijn er nog talloze apps die een vrouw in elke fase van een zwangerschap kunnen ondersteunen.
 
Door: Nationale Zorggids / Marian van Reesch