Normal_justice-gdccaa3e26_1280__1_

De ouders die in februari 2021 hun pasgeboren baby in een afvalcontainer dumpten en in 2019 een babylijkje hebben begraven, hebben vijftien maanden jeugddetentie opgelegd gekregen. Voorafgaand aan de uitspraak waren ze op vrije voeten, maar beiden zijn direct achter slot en grendel gezet. Dit meldt Metro Nieuws.

Volgens de rechtbank is er voldoende bewijs dat de destijds minderjarige ouders in 2019 een baby hebben gedood en begraven. Het achterlaten van een pasgeboren baby in een afvalcontainer is volgens de rechter poging tot moord. “Buitengewoon ernstige en schokkende feiten, gruwelijke daden”, aldus de rechter.

Ongeloofwaardige verklaringen

De twee hadden van tevoren besloten dat hun baby dood zou gaan door haar in een container te dumpen. Nooit hebben ze hier duidelijkheid overgegeven en ze hebben volgens de rechtbank ongeloofwaardige verklaringen afgelegd. Uit chats is namelijk gebleken dat ze wisten dat hun kindje niet dood was toen ze haar in de container gooiden, maar dit beweerden ze wel tijdens verhoren met de politie.

De straf valt lager uit dan het OM had geëist.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky