12 jaar cel geëist tegen vader die baby mishandelde en verkrachtte

Een vier maanden oude baby uit Ommen is bijna te komen overlijden door zware mishandeling door haar vader. Het meisje liep hierdoor ernstige bloedingen, gebroken ribben en hersenletsel op. Ze overleefde het, maar is fysiek onherstelbaar beschadigd. Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van 12 jaar voor de 32-jarige man. Dit meldt de Telegraaf.

Slechts een maand na haar geboorte, belandde de baby al in het ziekenhuis met ernstig hersenletsel en oudere ribbreuken. Enkele maanden later werd ze weer opgenomen in het ziekenhuis, ditmaal met bijna fataal letsel. Artsen waren het met elkaar eens dat het letsel was toegebracht. Beide ouders werden in het ziekenhuis door de politie meegenomen. Vader wordt verdacht van poging tot doodslag, zware mishandeling en seksueel misbruik van het meisje en moeder zou haar dochter bewust in hulpeloze toestand hebben achtergelaten.

Onherstelbaar beschadigd

Vader ontkent de mishandeling en stelt dat hij zijn kindje enkel licht door elkaar heeft geschud. Het hersenletsel is hierdoor echter niet te verklaren. Zij heeft onherstelbare beschadigingen opgelopen en wat de langetermijngevolgen van haar letsel zijn, is niet bekend. Over de moeder zegt de officier van justitie: “Als er bloed uit de luier van je baby stroomt, dan ga je naar het ziekenhuis. Maar ze doet niets.” Zij heeft een celstraf van een jaar tegen zich horen eisen, de helft daarvan is voorwaardelijk. 

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky