MediMama app informeert zwangeren over veiligheid van zelfzorgmiddelen

Ben je zwanger en wil je weten of het veilig is om paracetamol, maagzuurremmers of neussprays te gebruiken? De veiligheid van deze middelen is vanaf nu te controleren via de MediMama app van Moeders van Morgen Lareb. De app bevat ongeveer tweehonderd medicijnen die je zonder recept kunt kopen. Dit meldt Lareb. 

Zwangeren kunnen de MediMama app gebruiken om te controleren of een medicijn veilig is voor gebruik en wat eventuele veilige alternatieven zijn. Ook staan er algemene adviezen in voor klachten zoals maagzuur, hoofdpijn of een verkoudheid.

Vrije verkoop van medicijnen

Lareb vindt het belangrijk dat vrouwen goed geïnformeerd zijn over het gebruik van zelfzorgmiddelen tijdens en vlak na de zwangerschap, vooral als ze borstvoeding geven. Dit is vooral van belang voor medicijnen die in de drogisterij te koop zijn. Sta je voor het schap en wil je weten of een middel of merk veilig is, dan kun je daarvoor de MediMama app inschakelen. Algemene adviezen helpen bij het terugdringen van klachten zonder gebruik van medicijnen.

Ontwikkeling MediMama

De MediMama app is mede mogelijk gemaakt met financiering van ZonMw en is ontwikkeld in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD).

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky