Tijdens zwangerschap op vakantie: meer aanstaande ouders op babymoon

De babymoon is steeds populairder aan het worden. Aanstaand ouders gaan graag nog even met zijn tweeën op vakantie, voordat de baby er komt. Vooral in de Randstad en Brabantse steden is zo’n vakantie in opkomst, blijkt uit onderzoek van Made for Moments onder 750 respondenten. Dit meldt Made for Moments. 

Het is niks nieuws, om er even met zijn twee op uit te gaan voordat de baby geboren wordt. Maar de babymoon is volgens Made for Moments nu toch echt in opkomst. Van de 750 ondervraagden, blijkt bijna 90 procent bekend te zijn met de term babymoon en is ruim 35 procent weleens op babymoon geweest. De term is dankzij influencers ingeburgerd in Nederland. Bepaalde vakantiebestemmingen bij TUI worden zelfs aangeprezen als ‘babymoon-vakantie’.

 Babymoon meestal in Nederland

De meeste respondenten (51,5 procent) die op babymoon zijn geweest, bleven in Nederland. Wanneer is dan de tijd om op vakantie te gaan? Tussen de 20 en 24 weken zwangerschap, voor de meesten. Dan mag je namelijk ook nog vliegen. Ruim 29 procent ging dan ook met het vliegtuig op vakantie.

Babymoon populair in Brabant

In Brabant is 43,44 procent van de stellen op babymoon geweest. In Zuid-Holland en Noord-Holland is dat percentage ongeveer gelijk. Zeelanders gaan veel minder op babymoon; daar is 18,75 procent op reis geweest voor de geboorte van hun kindje.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky