Moeder in 2006 overleden baby Sem Vijverberg heeft zelf ook veel vragen

De moeder van de 18 jaar geleden overleden baby Sem Vijverberg weet zelf ook niet wat er is gebeurd. Over de verwekking van Sem, zijn geboorte of de periode erna, heeft ze geen enkele herinnering. Wie de mogelijke vader kan zijn, weet ze ook niet. De 41-jarige vrouw stond woensdag voor het eerst voor de rechter en is officieel verdacht van kindermoord. Dit meldt Omroep Gelderland.

In september 2022 werd de vrouw na een zoektocht van jaren aangehouden. Ze bleek Sems biologische moeder te zijn. Sindsdien zit ze in de vrouwengevangenis en heeft ze meerdere onderzoeken moeten ondergaan. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde weten of ze inderdaad aan geheugenverlies lijdt, maar over de uitslagen van dat onderzoek is nog niets bekendgemaakt. Ook over een aanvullend onderzoek door een hoogleraar gynaecologie is nog niets gedeeld.

Emotioneel

“Ik weet dat iedereen antwoord wil op vragen, ik wil dat zelf ook. Die antwoorden krijg ik niet en dat is vreselijk om mee te leven”, zei de emotionele vrouw in de rechtbank woensdag.

Sem is volgens de politie eind januari 2006 rond de 37ste zwangerschapsweek geboren. Vlak erna is hij om het leven gekomen en werd hij in de bevroren Kapperskolk in Doetinchem achtergelaten. Uit onderzoek is vast komen te staan dat de baby door geweld om het leven is gebracht.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky