Moeder overleden baby Heerlen mag rechtszaak in vrijheid afwachten

Ze wordt nog altijd verdacht van het doden van haar eigen zoontje, maar de moeder uit Heerlen mag haar rechtszaak buiten de gevangenis afwachten. De rechtbank vindt dat de persoonlijk belangen van de verdachte op dit moment zwaarder wegen dan de ernstige bezwaren die er zijn tegen de vrijlating. Inmiddels zit de vrouw ook al zes maanden achter de tralies zonder uitzicht op een inhoudelijke behandeling van haar zaak. Dit meldt L1Nieuws. 

Nog altijd ontkent de vrouw enige betrokkenheid bij de dood van haar vier maanden oude zoontje. Het kindje belandde eind april 2021 met ernstig hersenletsel in het ziekenhuis en kwam drie weken later te overlijden. Omdat het ziekenhuis vermoedde dat er geen sprake was van een natuurlijke dood, werd de zaak bij de politie gemeld. Uit onderzoek blijkt dat het kindje inderdaad door geweld is komen te overlijden. Hij had onder meer 26 ribbreuken.

Verminderde botdichtheid

Op 31 april belden de ouders de huisartsenpost omdat ze zich zogezegd zorgen maakten om hun baby. Daarop zijn ze naar het ziekenhuis gegaan, waar hij drie weken later stierf. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is het letsel op 29 of 30 april toegebracht. De moeder was op 29 april even alleen met haar kindje en daarom is zij de hoofdverdachte.

Volgens haar advocaat had de baby een verminderde botdichtheid, wat het letsel ook zou kunnen verklaren. Hij vindt dat de politie kort door de bocht redeneert. "De moeder was alleen met haar enkele maanden oude baby en haar anderhalf jaar oude andere zoontje. Dus concludeert de politie dat de moeder het moet hebben gedaan, omdat het broertje zo iets niet zou kunnen doen. Maar dat laatste valt niet helemaal uit te sluiten.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky