Week van het Gezond Zwanger Worden: gezond zwanger niet vanzelfsprekend

Van 17 tot en met 21 juni 2024 is het de Week van het Gezond Zwanger Worden. Een gezonde voorbereiding op een zwangerschap is lang niet altijd vanzelfsprekend en voor veel mensen zijn de factoren die hierin meespelen niet bekend. Gezond Zwanger Worden maakt iedereen in de vruchtbare leeftijd met een zwangerschapswens hier bewust van. De campagne richt zich op hen en op professionals. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid. 

Het actieprogramma Gezond Zwanger Worden heeft als doel om het gesprek hierover te normaliseren en dat iedereen met een zwangerschapswens bewust daarnaar handelt. Van professionals wordt gevraagd om daar ook meer bewust van te zijn. De vraag ‘Wil je het komende jaar zwanger worden?’ staat centraal en moet de start zijn van het gesprek tussen mensen met een kinderwens en hun (in)formele (zorg)netwerk.

Activiteiten Week van het Gezond Zwanger Worden

Tijdens de Week van het Gezond Zwanger Worden zijn er allerlei activiteiten die het bewustzijn rondom preconceptionele gezondheid vergroten. Zo worden er webinars georganiseerd en zijn er schapkaarten te vinden bij drogisterijen. Professionals kunnen bij- en nascholing volgen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky