OM eist taakstraf voor vader die pasgeboren dochtertje mishandelde

Een 29-jarige man uit Haaksbergen moet van het OM een taakstraf van 180 uur opgelegd krijgen wegens het mishandelen van zijn pasgeboren dochtertje. Daarnaast eiste het OM vrijdag bij de behandeling van de zaak bij de rechtbank in Almelo een gevangenisstraf van 180 dagen waarvan 170 voorwaardelijk; de tien dagen onvoorwaardelijk zat hij al in voorarrest vast.

Er zouden meerdere mishandelingen hebben plaatsgevonden op verschillende tijdstippen in oktober 2022, zo'n drie maanden na haar geboorte. Bij een controle wegens voedingsproblemen had een kinderarts begin november ontdekt dat het meisje gebroken ribben en meerdere bloeduitstortingen en kneuzingen had. Mede op grond van verklaringen van de moeder werd de vader als verdachte aangehouden. Op de zitting ontkende hij schuldig te zijn. Volgens hemzelf had hij het meisje hooguit een keer stevig vastgepakt toen ze niet ophield met huilen.

Geen antwoord

Op veel vragen van de rechters bleef hij het antwoord schuldig, hoe nadrukkelijk ze ook op hem inpraatten om meer te vertellen.

De rechtbank doet op 12 juli uitspraak.

Door: ANP