Nationale Zorggids

Nederlandse Hartstichting

Nederlandse Hartstichting
Prinses Catharina Amaliastraat 10
2496 XD Den Haag

Prinses Catharina Amaliastraat 10
2496 XD Den Haag
Telefoon:
070 - 315 55 55
Fax:
070 - 335 28 26

Werk van de Hartstichting Hart- en vaatziekten zijn ernstige ziekten. Elke dag overlijden 107 mensen aan hart- of vaatziekte. Ruim 1 miljoen Nederlanders is hart- of vaatpatiënt. Naar verwachting zijn er in 2020 1,3 miljoen patiënten. Bijna 10% van de Nederlandse bevolking.

De cijfers liegen er niet om. Kerntaken De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten. Het aantal sterfgevallen en patiënten moet omlaag. Hiertoe investeert de Hartstichting in wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en patiëntenzorg. Ongeveer 50% van het geld gaat naar onderzoek.

door wetenschappelijk onderzoek te financieren komt er steeds meer kennis over bijvoorbeeld erfelijkheid en nieuwe behandelmethoden. Hiermee kunnen artsen in de toekomst hart- en vaatziekten vaker voorkomen en hopelijk écht genezen. de Hartstichting geeft voorlichting aan hart- en vaatpatiënten over de verschillende hart- en vaatziekten. Zo leren zij beter omgaan met hun ziekte. Ook geven we voorlichting over een gezonde leefstijl om te voorkomen dat mensen (opnieuw) een hart- of vaatziekte krijgen. door zorg te verbeteren krijgen hart- en vaatpatiënten een goede kwaliteit van leven. Samen met andere organisaties werken we aan het optimaliseren van de zorg voor patiënten in Nederland. Ook heeft de Hartstichting speerpunten. Bijvoorbeeld gericht op de volgende thema’s: preventie, hartstilstand, vrouwen en jeugd. Hierbij zijn wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en samenwerken met organisaties van groot belang.

NZG Locatie