10 maart 2025 om 13:27
< 1 min lezen

Horecaondernemers ontlasten zorginstelling SVRZ met wekelijkse maaltijdbezorging

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky

Iedere week leveren horeca-ondernemers een complete maaltijd af bij woonzorgcentrum De Kreek van zorginstelling SVRZ. Zorgverleners van de Westkapelse zorglocatie worden zo een beetje ontlast. Normaal starten ze om een uurtje of 16.00 uur in de keuken om te koken, waardoor tijd met de bewoners verloren gaat. Dit meldt Omroep Zeeland.

Zo brengt Brasserie de Zeezot vaak het zelfde als de personeelsmaaltijd die die week op het menu staat. Medewerkers van De Kreek zijn er blij mee. “Nu hebben we in ieder geval één keer in de week tijd voor extra persoonlijke aandacht”, zegt Leonie Riemens van de woongroep. Zo kunnen zorgverleners samen met hun bewoners de krant lezen of een manicure-sessie doen. Bovendien hoeft de instelling zo één keer per week minder boodschappen voor avondeten te doen, wat betekent dat er af en toe geld kan naar een lekker extraatje.

Relevante artikelen

Alles van ouderenzorg
    • Ouderenzorg

    Wmo-hulp niet langer voor iedereen: dit is de eigen bijdrage vanaf 2027

    Vandaag om 10:24
    • Ouderenzorg

    Nederlanders slikken meer pakketgeneesmiddelen

    14 maart 2025 om 12:54

Aankomende evenementen

16 Mar
OpdeGroei25
  • Gelderland
16 Mar
V&VN Congres Verzorgenden IG 2025
  • Utrecht
19 Mar
ADHD in context
  • Utrecht