
Horecaondernemers ontlasten zorginstelling SVRZ met wekelijkse maaltijdbezorging
Iedere week leveren horeca-ondernemers een complete maaltijd af bij woonzorgcentrum De Kreek van zorginstelling SVRZ. Zorgverleners van de Westkapelse zorglocatie worden zo een beetje ontlast. Normaal starten ze om een uurtje of 16.00 uur in de keuken om te koken, waardoor tijd met de bewoners verloren gaat. Dit meldt Omroep Zeeland.
Zo brengt Brasserie de Zeezot vaak het zelfde als de personeelsmaaltijd die die week op het menu staat. Medewerkers van De Kreek zijn er blij mee. “Nu hebben we in ieder geval één keer in de week tijd voor extra persoonlijke aandacht”, zegt Leonie Riemens van de woongroep. Zo kunnen zorgverleners samen met hun bewoners de krant lezen of een manicure-sessie doen. Bovendien hoeft de instelling zo één keer per week minder boodschappen voor avondeten te doen, wat betekent dat er af en toe geld kan naar een lekker extraatje.