Asbest verwijderen

UTRECHT (Novum) - Bewoners van de flat aan de Stanleylaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland waar deze zomer asbest werd ontdekt, mogen voorlopig nog niet naar huis. Ze krijgen een urgentieverklaring waarmee ze sneller een vervangende woning kunnen krijgen, laat woningcorporatie Mitros donderdag weten.

Bewoners van de Stanleylaan 17-135 mogen al sinds de asbestvondst in juli hun huizen niet in. De kankerverwekkende deeltjes zijn nog altijd niet verwijderd, omdat nog onderzocht moest worden hoe het asbest het best verwijderd kan worden. Omdat de bewoners lang in onzekerheid zitten heeft Mitros in overleg met de gemeente besloten hen tegemoet te komen in de vorm van een urgentieverklaring.

Volgende week moet meer duidelijk worden over de planning van de saneringswerkzaamheden aan de dakrand, de bron van de asbestbesmetting. Dan kan ook iets gezegd worden over de datum van terugkeer.

Volgende maand wordt een rapport verwacht van een onafhankelijke onderzoekscommissie die de kwestie in opdracht van de gemeente onderzoekt.