Thuiszorg, TSN Groningen, inspecties

GRONINGEN – Na steekproeven door de Inspectie voor de Gezondheidszorg bij ondermeer de locaties van TSN in Leek en Veendam, is TSN onder verscherpt toezicht gesteld. Dit toezicht zorgt ervoor dat het komende half jaar zowel onaangekondigd als aangekondigd inspecties zullen worden uitgevoerd. Dat meldt Skipr.

Op een aantal gebieden moeten verbeteringen worden getroffen. Zoals signalering van potentiële risico’s, medicatieveiligheid, specialistische handelingen, het omgaan met (bijna) fouten, het opleiden van medewerkers en de verdere professionalisering van het gebruik van het zorgdossier. Het verscherpte toezicht geldt niet voor de begeleiding thuis, de huishoudelijke hulp en de verzorgingshuizen.

Bestuurder van TSN Thuiszorg Hans Kroeze geeft toe: ‘We zijn er als organisatie onvoldoende snel in geslaagd de verbeteringen in de Verpleging en Verzorging door te voeren. De boodschap van de Inspectie is helder en wij gaan ervoor zorgen dat het verscherpt toezicht zo snel mogelijk opgeheven kan worden’.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal