Schrijven enquête

UTRECHT - Artsen-in-opleiding werd gevraagd wat ze van de kwaliteit van hun opleiding tot specialist ouderengeneeskunde vinden. In een kwaliteitsmeting uitgevoerd door het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg NIVEL kreeg de opleiding ouderengeneeskunde dit jaar het rapportcijfer 7,9. Dit meldt het instituut.

De vragenlijst, die door bijna tachtig procent van de ondervraagden werd ingevuld, werd halverwege dit jaar verstuurd naar alle artsen-in-opleiding tot ouderengeneeskunde. De kwaliteit van de opleiding in Nederland in het algemeen en van de opleidingen van de opleidingsinstituten VUmc, UMC St Radboud en LUMC in het bijzonder werd gemeten met als doel om gericht aan verbeteringen te kunnen werken.

De leeromgeving, de ruimte voor zelfstandig werken en de mate waarin opleiders het zelfstandig leren stimuleren werden allemaal goed gewaardeerd door de ondervraagden.

De komende jaren zal de kwaliteit van de opleiding regelmatig worden getoetst en zullen veranderingen in de opleiding worden gevolgd, zo is de bedoeling.

© Nationale Zorggids / Florian Kersten