Ommen, Oldenhaghen, ouderenhuisvesting, nieuwbouw

OMMEN – In Ommen wordt in 2014 een geheel vernieuwd verzorgingshuis Oldenhaghen gerealiseerd. Doordat er een wijksteunpunt komt waar activiteiten plaats kunnen vinden, zal het nieuwe verzorgingshuis een verbintenis krijgen met de wijk. Dat meldt de gemeente Ommen.

Het verzorgingshuis Oldenhaghen gaat in 2013 definitief op de schop. Hoewel de bezuinigingen van de overheid ook de betrokken partijen De Veste, Saxenburgh Groep en de gemeente Ommen zullen raken, vindt het project toch doorgang. Omdat de bouw binnen het huidige bestemmingsplan wordt gerealiseerd is de proceduretijd kort. Er wordt gerekend op een bouwtijd van een jaar, aldus wethouder Scheele.

Volgens hem staat bij alle betrokkenen voorop dat de huidige bewoners goede tijdelijke huisvesting krijgen. Hij geeft aan dat met de bouw van het nieuwe Oldenhaghen een langgekoesterde en noodzakelijke wens van de gemeente en de gemeenschap in Ommen in vervulling gaat. Niet alleen doordat er een verbinding met de omliggende wijk wordt gezocht maar ook omdat de ouderenhuisvesting op orde blijft.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal