Normal_amsta-logo

AMSTERDAM - Tijdens de traditionele nieuwjaarstoespraak van Amsta in Woon- en Zorgcentrum Vondelstede in Amsterdam gaf  interim voorzitter van de raad van bestuur Ben de Valk het startsein voor een verbeteringstraject dat de hele organisatie binnen een jaar op een hoger plan moet brengen.

“Amsta is een driesterren zorgaanbieder voor wonen, zorg en welzijn”, aldus De Valk. Volgens hem beschikt de organisatie over voldoende gekwalificeerd en betrokken medewerkers en biedt zij intramurale voorzieningen op hoog niveau.

Om de zorg verder te verbeteren is Amsta bezig een eigen certificeringssysteem te ontwikkelen: het Amsta sterrenplan. Inmiddels zijn werkgroepen aan de slag gegaan die voor huisvesting, organisatie, financiën, kwaliteit van zorg, specialismen, thuiszorg en andere extramurale zorg, personeelsbeleid èn merk- en marketingstrategie gaan uitzoeken aan welke kwaliteitseisen moet worden voldaan en wat daar voor nodig is.

Amsta is een zorgaanbieder in Amsterdam voor ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en andere Amsterdammers die zorg nodig hebben op het gebied van persoonlijke ondersteuning, wonen, zorg en welzijn.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz