WMO, Noord Brabant, hulpmiddelen

OSS - Zeven gemeenten in Noord-Brabant hebben besloten om hun Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)-hulpmiddelen de komende jaren af te nemen bij de firma Welzorg Nederland BV. In de regio is deze firma ook werkzaam onder de naam Pantein Thuiszorgwinkels, die thuiszorgproducten verkoopt. Nu worden de hulpmiddelen nog afgenomen bij drie verschillende dienstverleners.

De overeenkomst die de gemeenten Boekel, Veghel, Uden, Landerd, Bernheze, Maasdonk en Oss zullen gaan sluiten, zal vanaf april ingaan voor de duur voor vier jaar. In de gemeenten worden ruim 5.200 hulpmiddelen verstrekt onder de in totaal 230.000 inwoners. De cliënten merken van de overgang niets omdat zij hetzelfde hulpmiddel in gebruik mogen houden. Deze wordt namelijk overgenomen door de nieuwe aanbieder en door de gemeente onder de heersende voorwaarden verstrekt.

Bij de aanbesteding van de overgang naar de nieuwe dienstverlener is er uitgebreid overleg geweest tussen de gemeente en de verschillende cliëntenraden. Dit is voor alle betrokken partijen een positieve ervaring geweest. Zowel het kwaliteitsniveau van de verstrekte producten als de kwaliteit van de service en onderhoud zal in grote lijnen op hetzelfde peil blijven.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal