Turkse ouderen, vragenlijst, huisbezoek

EPE - Ongeveer 120 Turkse ouderen in Epe en Vaassen wordt binnenkort een vragenlijst toegestuurd om te inventariseren wat hun wensen en behoeften zijn met betrekking tot het ouder worden in Nederland. Wanneer ouderen aangeven hier behoefte aan te hebben, kan er door een seniorenvoorlichter een huisbezoek worden afgelegd met een eventuele tolk, zo meldt De Stentor.

Het initiatief van diverse organisaties biedt aan de ouderen de mogelijkheid om in contact te komen met de juiste instantie bij bijvoorbeeld een zorgvraag of een aanpassing van de woning. Ook worden de vragenlijsten verwerkt in een rapport die aan woningcorporatie Triada en de gemeente worden aangeboden.

Dit moet het voor de Turkse ouderen duidelijk maken waar zij terecht kunnen met hun vragen en wensen. Voor autochtonen loopt het project al bijna tien jaar. Vanwege de taalbarrière werden de Turkse ouderen hiermee echter onvoldoende bereikt.

Veel Turkse ouderen wilden oorspronkelijk terug keren naar hun vaderland, maar doordat zij kinderen kregen die zich in Nederland wortelden ging dit niet door. Met dit project wordt voor hen inzicht gegeven in de Nederlandse ouderenzorg.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal