Normal_bouwvakker_bouw_bouwpersoneel

HILVERSUM - Eind februari zullen naar verwachting de eerste 39 bewoners, die wonen met zorg willen combineren, hun intrek nemen in het nieuwe woondienstencentrum Lopes Dias in Hilversum-Noord. Pas in de zomer zal het multifunctionele centrum echter geopend zijn voor de andere bewoners en de mensen uit de omringende wijk, zo meldt De Gooi- en Eemlander.

Uiteindelijk kunnen zij in het complex onder meer terecht bij een huisarts en voor fysiotherapie en Mensendieck. Ook komt er een bibliotheek en zullen er allerlei buurtactiviteiten worden georganiseerd, onder meer door welzijnsorganisatie Versa Welzijn. Deze organisatie zal verschillende ruimtes gaan huren voor activiteiten voor zowel jonge als oudere wijkbewoners. Zo zal er bijvoorbeeld een jongerencentrum worden gerealiseerd.

Verder zal een andere grote participant, ouderenzorgorganisatie HilverZorg binnenkort in het centrum een wijkteam installeren. Dit wijkteam ´Noord´ is een vast team van mensen dat wijkbewoners zorg en hulp kan bieden.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz