Normal_abvakabo_fnv_logo_images

AMSTERDAM (Novum) - De bezetting van het Sarphatihuis in Amsterdam is voorbij. De actievoerders gaan praten met de directeur van zorginstelling Amsta, waar het verpleeghuis bij hoort. Dat meldt een woordvoerder van Abvakabo FNV zaterdagavond.

Het gesprek vindt aan het begin van de avond plaats. Ongeveer twintig actievoerders zijn gebleven om deel te nemen aan het gesprek of om de uitkomst in het verpleeghuis af te wachten.

Ongeveer honderd medewerkers bezetten het verpleeghuis zaterdag. Cliënten kregen wel gewoon zorg, maar het management kwam het pand niet meer in. "Bij elke ingang stonden mensen. Dat is nu voorbij", aldus de zegsvrouw.

De actievoerders eisen meer handen aan het bed van cliënten. Amsta heeft volgens Abvakabo FNV van de overheid 3,5 van de daarvoor uitgetrokken 370 miljoen euro gekregen. De medewerkers zouden echter nauwelijks nieuwe collega's zien verschijnen. Het geld zou vooral gaan naar beleidsmakers, extra coördinatoren en roosterplanners. In nieuwe bezuinigingsplannen van de directie zou zelfs sprake zijn van ontslagen.