Geld, briefgeld

NIJMEGEN - De stichting Vrienden van hospice Bethlehem heeft van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen een verlaat kerstcadeau gekregen. Gisteren werd door enkele artsen en verpleegkundigen van het ziekenhuis een cheque ter waarde van 3.000 euro uitgereikt aan bestuursleden van de stichting, zo meldt het CWZ.

Het geld is tijdens de kerstmarkt opgehaald, die in december voor vierduizend medewerkers van het ziekenhuis werd georganiseerd.

Daar kon het jaarlijkse kerstpakket zelf worden samengesteld. Met speciale kerstdukaten als betaalmiddel kon men kiezen uit een keur aan producten. De bezoekers van de markt konden de dukaten doneren aan het ‘goede doel’, met als thema ‘persoonlijke zorg’. Veel medewerkers doneerden (een deel van) hun dukaten aan het hospice, met 3.000 euro als eindresultaat.  

Hospice Bethlehem is gelegen in het voormalige klooster ‘Huize Bethlehem’. Het is een thuis voor terminaal zieke mensen, waar de zorgverlening en begeleiding kan worden overgenomen om mantelzorgers te ontlasten.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz