CDA, zorg, huisvesting, ouderen, Hoorn

HOORN - De fractie van de CDA in Hoorn maakt zich zorgen over het zorg- en huisvestingsbeleid voor ouderen in de gemeente. Zij vraagt zich bijvoorbeeld af of het college van burgemeester en wethouders alvast plannen maakt per wijk om meer en beter zorg op maat te kunnen leveren aan ouderen. Ook wil de fractie inzicht krijgen in concrete cijfers, zo meldt Dichtbij.nl.

Het overheidsbeleid is er op gericht dat ouderen langer thuis moeten blijven wonen met hulp op maat. Hierdoor zal de druk op mantelzorg en huisvesting groter worden. Het CDA in Hoorn wil weten  of de gemeente al plannen heeft om hierop in te springen en of er al gesprekken zijn met betrokken organisaties.

Eerder deze week werd bekend dat het huidig voorgestelde landelijke beleid voor de ouderenzorg wellicht zal leiden tot het sluiten van 800 van de 2000 verzorgingshuizen. Het CDA in Hoorn is met name bezorgd over de gezondheid en het welzijn van ouderen die straks niet meer naar een woonzorgcentrum zouden kunnen gaan maar voor wie zelfstandig wonen erg moeilijk zal zijn. Hier zal in Hoorn tijdig over nagedacht moeten worden, aldus de fractie. 

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal