Normal_euro_geld_betalen__10_

ROTTERDAM - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de drie taxivervoerders voor scholieren, gehandicapten, ouderen en zieken Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC), IJsselsteden en BIOS boetes opgelegd vanwege het maken van twee verschillende kartelafspraken. Dat staat te lezen op de website van de NMa.

De RMC werd het hardst gestraft, omdat zij bij beide afspraken betrokken waren. De boetes hiervoor bedragen samen ruim 8 miljoen euro. De BIOS-groep kreeg een boete van bijna 6,5 ton en IJsselsteden Taxi Combinatie kreeg slechts 1000 euro boete, omdat de laatste inmiddels failliet is gegaan.

Ook de verantwoordelijke leidinggevenden van de drie taxibedrijven werden gestraft voor de afspraken. Zes van hen kregen boetes opgelegd tot 120.000 euro. De bedrijven hadden met elkaar afgesproken niet met elkaar te concurreren binnen bepaalde markten en nieuwe opdrachten onderling te verdelen, zodat de prijzen kunstmatig opgedreven konden worden. De beboete partijen hebben allen bezwaar gemaakt tegen de aantijgingen.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem