Actie, Groningen, behoud thuiszorg

GRONINGEN - Vandaag wordt er in Groningen door de SP een ludiek protest gehouden in winkelcentrum Paddepoel. De partij wil hiermee actievoeren tegen de bezuinigingen die het kabinet wil doorvoeren op de thuiszorg en strijden voor het behoud van de Groninger thuiszorg, zo meldt Blikopnieuws.nl.

Volgens SP-woordvoerder Bob de Greef komen mensen straks zonder zorg te zitten en is de zorg die geleverd wordt als door een schoonmaakbedrijf: snel de bezem er door. Naast dat de bezuinigingen de zelfstandigheid van ouderen aantasten, zorgen ze ook nog eens voor meer werkloosheid, aldus De Greef. Hij vindt dan ook dat de kabinetsplannen waarbij 75 procent van het budget voor de huishoudelijke hulp wordt wegbezuinigd en waardoor 58.000 banen in de huishoudelijke hulp dreigen te verdwijnen van tafel moeten.

Aanstaande vrijdagavond is er voor werknemers in de thuiszorg een informatieavond met Tweede Kamerlid Renske Leijten. Op deze avond kunnen werknemers in de thuiszorg horen wat de bezuinigingen voor hen gaan betekenen. Ook belangstellenden en mensen die thuiszorg ontvangen zijn van harte welkom op deze avond.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal