Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

GRONINGEN - Philips en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zullen samenwerken aan deelname aan het 'Advancing Care Coordination & Telehealth Deployment' (ACT)-programma, dat door de Europese Unie wordt gefinancieerd. Dat meldt Skipr.nl.

De samenwerkende partijen zullen voor het programma onderzoek doen naar de organisatorische en structurele processen die van belang zijn voor de invoering van systemen voor zorgcoördinatie en e-health. 

De twee partijen zijn onderdeel van een grotere groep van zorgautoriteiten, bedrijven, universiteiten en ziekenhuizen in verschillende Europese gebieden. Twee jaar lang zullen zij de effectiviteit van door hen uitgevoerde processen, structuren en werkwijzen analyseren en verbeteren. Ook zullen de deelnemende regio's informatie en ervaringen uitwisselen om tot optimale resultaten te kunnen komen.

Groningen is gekozen, omdat de regio Noord-Nederland wat betreft het vergrijzen van haar inwoners voorloopt op de rest van Nederland. "Onze oriëntatie op wat wij Healthy Ageing noemen en de bevolkingssamenstelling maken dat deze regio uitermate geschikt is als pilot regio voor e-health in Nederland", aldus professor en tevens programmadirecteur Healthy Aging van het UMCG Erik Buskens.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem