Nationaal Ouderenfonds

NIEUWEGEIN - Het Nationaal Ouderenfonds wil ouderen ervan bewust maken dat een niet bestaande organisatie, die de naam 'Senioren Bond Nederland' draagt, bij ouderen aanbelt om hen geld afhandig te maken. Dat meldt de Telegraaf.

De Senioren Bond Nederland zegt sinds 1995 te bestaan en 13.000 leden te hebben, maar heeft geen website. Bewapend met inschrijfformulieren vragen zij ouderen om lid te worden, wat hen veel voordelen zou opleveren. De ouderen wordt verteld dat ze door lidmaatschap gereduceerde prijzen voor thuiszorg en kortingen op boodschappen krijgen.

Het Nationaal Ouderenfonds waarschuwt ouderen niet in te gaan op het verzoek tot lidmaatschap. Directeur Jan Romme, tevens Ouderen ombudsman, vermoedt dat de Senioren Bond Nederland niet bestaat. "Het klinkt als een betrouwbare naam, maar wij hebben er nog nooit van gehoord."

Paul Bakker, vermeend directeur van de Senioren Bond Nederland, stelt dat de officiële naam van de bond nog in de maak is. Waarom de in 1995 opgerichte bond zolang nodig heeft gehad om zich te registreren kan hij niet verklaren. "Ik zit hier pas een paar maanden. Wie mijn voorganger is weet ik niet. Jammer dat men voor ons waarschuwt. Wij willen slechts ouderen helpen."

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem