Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

(Novum) - Zorgorganisatie Sensire vraagt voor alle achthonderd thuishulpmedewerkers ontslag aan. De instelling in de Achterhoek maakte dinsdag bekend dat te doen om een groot financieel risico te voorkomen omdat gemeenten nog geen duidelijkheid kunnen geven over hun beleid voor volgend jaar.

De overheid wil volgens Sensire drastische bezuinigingen op de thuishulp doorvoeren. Gemeenten zijn momenteel druk bezig hun beleid daar op aan te passen. Daarom kunnen ze nog geen nieuwe contracten afsluiten met zorgorganisaties. Bestaande contracten voor thuishulp lopen eind dit jaar af.

Door nu collectief ontslag aan te vragen voor alle thuishulpmedewerkers per 1 januari volgend jaar, denkt Sensire een groot financieel risico te voorkomen. Voor de medewerkers ligt er een sociaal plan.

Sensire is met de gemeenten in Oost-Gelderland nog in gesprek over een alternatief voor de medewerkers en hun klanten. Hoe dat alternatief eruit gaat zien, is nog onbekend. "Wel staat vast dat Sensire de huishoudelijke verzorging niet meer via de huidige constructie kan bieden", aldus de organisatie in een verklaring. "We doen er alles aan om te zorgen dat klanten hun vertrouwde hulp kunnen behouden."