Gele kaart

RAALTE - Met een nieuwe actie hoopt de Gehandicapten Adviesraad van de gemeente Raalte voor elkaar te krijgen dat mensen hun auto's wat minder vaak zo parkeren dat de stoep onbruikbaar is. Dat meldt de Stentor.

De Adviesraad wijst erop dat auto's die op de stoep geparkeerd staan erg vaak een obstakel vormen voor veel groepen mensen. Met name mensen in een rolstoel, met een rollator, kinderwagen of blindengeleidehond en spelende kinderen hebben vaak moeite met het uitwijken voor slecht geparkeerde voertuigen, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Om die reden is de raad begonnen met het initiatief om gele kaarten uit te delen. Deze kaarten kunnen aan 'foutparkeerders' worden uitgedeeld. Op de kaart staat dat de auto 'niet echt vriendelijk' is geparkeerd en het verzoek: "Wilt u zo vriendelijk zijn om een volgende keer deze mensen de ruimte te geven, zodat gevaarlijke situaties voorkomen worden?"

De actie van de Gehandicapten Adviesraad heeft naast de gemeente Raalte ook de steun van de organisaties KNGF Geleidehonden, Veilig Verkeer Nederland (Raalte), Bartiméus, politie en de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem