Normal_leeg_ziekenhuisbed_ziekenhuis
Het Diaconessenhuis in Leiden gaat als eerste ziekenhuis in Nederland alles ziekenhuisbedden vervangen door extra lage bedden met alarmsysteem. De lage bedden zijn veiliger voor (oudere) patiënten. Dit meldt Nursing.
 
Extra lage bedden worden al in meer Nederlandse ziekenhuizen gebruikt. Nieuw is het alarmsysteem van de bedden. Vooral bij oudere patiënten bestaat de kans dat zij na een operatie of opname verward raken en uit hun bed komen terwijl dat niet verantwoord is. De nieuwe lage bedden zijn voorzien van sensoren die meten wanneer een patiënt zijn bed verlaat. Het systeem is aangesloten op het verpleegkundige oproepsysteem waardoor een verpleegkundige snel kan handelen.
 
De bedden zijn zo verstelbaar dat de instaphoogte slechts 27 centimeter is vanaf de grond. De afstand tot de vloer wordt hiermee zo klein dat de kans op vallen en iets breken veel kleiner is geworden. Met de aanschaf van de bedden wil het Diaconessenhuis de verpleegkundigen een hulpmiddel geven om veilige zorg aan oudere patiënten te kunnen bieden.
 
© Nationale Zorggids