Normal_water

In een aantal ziekenhuizen zijn afgelopen vrijdag opvallend veel ouderen met uitdrogingsverschijnselen op de afdeling spoedeisende hulp beland. Dat meldt Nursing.

Uit een rondgang van het ANP onder tien grote ziekenhuizen blijkt dat het warme weer vrijdag niet heeft geleid tot grote drukte op de eerstehulpafdelingen van ziekenhuizen. Door een klein aantal ziekenhuizen werd wel opgemerkt dat er meer ouderen binnenkwamen met uitdrogingsverschijnselen.

Bij het UMC St Radboud in Nijmegen en het Kennemergasthuis in Haarlem kwamen vrijdag opvallend veel ouderen op de afdeling spoedeisende hulp terecht vanwege een gebrek aan vocht. Volgens een woordvoerster van het UMC St. Radboud waren deze patiënten ook vaak verward, wat eveneens een gevolg is van de hitte. Een woordvoerster van het Amphia Ziekenhuis in Breda zei dat het op de eerste hulp niet drukker was dan normaal, maar dat de oudere patiënten bij controle vaak uitgedroogd bleken.

Eerder lieten artsen van het AMC weten dat de ouderenzorg niet goed voorbereid was op de aangekondigde hittegolf. Staatssecretaris Van Rijn liet weten dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg extra alert zou zijn op hittebestrijding in zorginstellingen.

© Nationale Zorggids