Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_drinken_bejaarde_koffie_thee

Fresh Idea Factory heeft een systeem ontwikkeld dat mensen moet stimuleren om elke dag voldoende te drinken. De zogeheten Obli zou een uitkomst bieden om uitdrogingsverschijnselen, met name bij ouderen, te voorkomen, en niet alleen tijdens de warme periodes. Dit meldt Fresh Idea Factory.

De Obli is een apparaat waarin een fles of karaf geplaatst kan worden. Het systeem herinnert de gebruiker met licht- en geluidssignalen eraan om voldoende te drinken. De gebruiker kan op het apparaat zien hoeveel hij gedronken heeft en nog moet drinken. Eventuele mantelzorgers of zorgverleners van een instelling kunnen via internet of een speciale smartphone-app in de gaten houden of hun patiënt voldoende drinkt. Binnenkort zal de Obli bij verschillende ouderenzorginstellingen getest worden. Onder meer Sensire, GGD West Brabant en Stichting Maasduinen werken mee aan het experiment.
 
Daarnaast heeft het bedrijf een online drinktest ontwikkeld om mensen bewust te maken van het belang om voldoende te drinken. Met de test zouden mensen meer inzicht krijgen in hun drinkgedrag. Ook geeft de test verschillende tips om die moeten helpen genoeg te drinken. Op www.obli.info/drinktest kan de test worden ingevuld.
 
© Nationale Zorggids