Normal_werk_solliciteren_vacatures

(Novum) - Het aantal werkende 65-plussers is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), meldt Trouw vrijdag. In 2003 ging het nog om 73 duizend personen, in het eerste kwartaal van dit jaar waren dat er 182 duizend. Hun aandeel in de beroepsbevolking steeg van ruim een procent naar 2,4 procent in dezelfde periode.

De toename zou te verklaren zijn door toenemende financiële onzekerheid. Ook is de uitzendmarkt voor 65-plussers groeiende, ziet de brancheorganisatie voor uitzendbureau's NBBU. 93 uitzendbureau's hebben zich inmiddels in de doelgroep gespecialiseerd.

Verder is nu zeven procent van de ondernemers in Nederland ouder dan 65 jaar, zou blijken uit gegevens van de Kamer van Koophandel. In 2008 was dit nog vier procent. De stijging komt volgens de krant doordat steeds meer ondernemers niet stoppen met hun zaak, vaak omdat het in crisistijd lastig is hun bedrijf te verkopen.

Ook starten 65-plussers nog 'een lang gedroomde onderneming'. Voor hen zijn de financiële risico's kleiner doordat zij een vangnet hebben door de AOW of een klein pensioen.