Normal_dement_dementie_bejaarde__screenshot_

Pensioenfonds PGGM en belangenorganisatie Alzheimer Nederland zijn een meerjarige samenwerking aangegaan. Deze week ondertekenden beide organisaties een maatschappelijk partnerschap. Met de samenwerking willen PGGM en Alzheimer Nederland de aandacht vestigen op de zorg voor dementie en mantelzorg. Dit meldt Zorgvisie.

PGGM is de samenwerking met de belangenorganisatie aangegaan omdat gezond ouder worden voor het pensioenfonds een belangrijk thema is in het realiseren van een waardevolle toekomst voor de ruim 580.000 leden van het fonds. Volgens PGGM heeft de sterke toename van dementie in de samenleving een dusdanig grote impact op gezonder ouder worden dat meer aandacht nodig is voor de aandoening.

Alzheimer Nederland laat weten trots te zijn op de samenwerking met PGGM. Samen streven de maatschappelijk partners naar het helpen ontlasten van vaak overbelaste mantelzorgers, meer ruchtbaarheid geven aan dementie in het publieke domein en het betrekken van nog meer maatschappelijke partners in de strijd tegen dementie en het beter organiseren van mantelzorg.

© Nationale Zorggids