Normal_glukometr__onetouch_ultra__glucose_suiker_gehalte_meting_diabetes_wiki_-c_

Het programma Tros Radar is op zoek naar mensen die een brief hebben gekregen van de eigen zorgverzekeraar dat hun medische hulpmiddelen niet meer vergoed worden bij hun apotheek. De verzekeraar geeft daarbij als reden dat de apotheek niet beschikt over een keurmerk van de Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen (SEMH). Dat meldt Skipr.

Door sommige zorgverzekeraars wordt dit keurmerk van de hulpmiddelenbranche sinds dit jaar verplicht gesteld voor apothekers die incontinentie-, diabetes-, stoma- en verbandmiddelen leveren. Als voorbeeld van een verzekeraar die apothekers verplicht om een extra keurmerk te halen voor de uitgifte van medische hulpmiddelen noemt het programma De Friesland Zorgverzekeraar.

Volgens Radar zorgt dit ervoor dat de verzekerden vaak niet meer terecht kunnen bij hun eigen apotheek voor de vergoeding van deze hulpmiddelen. Via het meldpunt hoopt Radar meer voorbeelden te vinden van zorgverzekeraars die het keurmerk verplicht stellen.

© Nationale Zorggids