Normal_lodewijk_asscher_foto_nog

In de komende twee jaar zullen 22.500 werkloze ouderen aan het werk geholpen worden. Dit is afgesproken door het UWV, de uitzendbranche en de sociale partners. Minister Asscher stelt hiervoor een bedrag van 67 miljoen euro beschikbaar. Dat meldt de NOS.

Het is voor het eerst dat ook de uitzendbureaus beloven zich in te zetten voor oudere werklozen. De afspraak is onderdeel van het Actieplan 55PlusWerk. Een ander onderdeel is dat ouderen die een WW-uitkering ontvangen in de komende twee jaar allemaal een training aangeboden krijgen, waarmee ze kunnen werken aan hun sollicitatie- en presentatievaardigheden en leren hun netwerk goed te gebruiken. Verder is afgesproken dat oudere werkzoekenden maximaal 750 euro krijgen voor trainingen of opleidingen die de kans op een baan vergroten. Intermediairs die een oudere voor minimaal een jaar aan werk helpen krijgen een beloning die kan oplopen tot maximaal 1500 euro.

Het aantal WW-uitkeringen voor 55-plussers is het afgelopen jaar met 23.000 gestegen tot 102.000. 55-plussers met een WW-uitkering zijn gemiddeld 16 maanden zonder werk. Dat is bijna drie keer zo lang als jongere werkzoekenden.

© Nationale Zorggids