Normal_diploma_certificaat

De ouderenzorg van de locaties van de Saxenburgh Groep in Hardenberg en Coevorden is deze week opnieuw beloond met het HKZ kwaliteitskeurmerk. Dat meldt Hardenberg.nu.

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. De zorggroep kan de verlenging van het keurmerk over enkele weken tegemoet zien. Het keurmerk geldt voor alle locaties met ouderenzorg, waaronder de zorgcentra in Coevorden, Hardenberg, Gramsbergen en Ommen.

Hoofdauditor Francien van Rossum sprak haar waardering uit voor de aandacht van alle medewerkers voor het aspect veiligheid. Vooral het nieuwe meldsysteem maakte veel indruk op de inspecteurs. 'Een mooi instrument om de veiligheidscultuur op de afdelingen meer inhoud te geven.'

De auditoren brengen een positief advies uit naar de Raad van Accreditatie over het verlengen van het HKZ keurmerk aan de Saxenburgh Groep op basis van de VVT-normen 2010 (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg). Deze nieuwe normen omvatten eisen op het gebied van veiligheid in de breedste zin.

Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur van de Saxenburg Groep laat weten trots te zijn op alle medewerkers. 'In het laatste jaar hebben we z’n allen samen grote verbeteringen aangebracht en ons ingezet voor goede zorg en goede procedures. Zo laten we zien dat we onze cliënten met recht centraal stellen.'

© Nationale Zorggids