Logo_logo_axxicom

Zorg Thuis Flevoland wordt met ingang van 1 januari 2014 overgenomen door Axxicom Thuishulp. De 75 medewerkers van de thuiszorgonderneming gaan allemaal mee naar Axxicom. Dat meldt Zorgvisie.

Zorg Thuis Flevoland is een dochteronderneming van Zorggroep Almere en levert huishoudelijke zorg aan zo'n 250 cliënten. De medewerkers en cliënten zijn geïnformeerd over de overname en de OR en Cliëntenraad gaan akkoord. De medewerkers gaan over met behoud van rechten en plichten.

Zorggroep Almere vindt het belangrijk dat de soms jarenlange bestaande band tussen cliënt en medewerker behouden blijft. Voor een klein aantal medewerkers dat niet actief in de directe hulpverlening werkzaam is, wordt een oplossing gezocht binnen Zorggroep Almere of daarbuiten. Bestuurder Bert Groot Roessing van Zorggroep Almere is tevreden met het resultaat van de onderhandelingen. “De raad van bestuur is op zoek gegaan naar een overnamepartner die de kwaliteit voor medewerkers en cliënten hoog in het vaandel heeft staan. Axxicom makt een sterke indruk qua bedrijfsvoering. De overname van de onderneming zorgt voor continuïteit van zorg aan onze cliënten in Almere. Dat is een goede zaak,” aldus de bestuurder.

Directeur Simone Schraepler van Axxicom is blij met de uitbreiding van diensten in Almere. Axxicom Thuishulp heeft door de overname bijna 1800 medewerkers in dienst die werkzaam zijn in 67 gemeenten in Nederland.

© Nationale Zorggids