Logo_logo_avicen

Multiculturele thuiszorgorganisatie Avicen is goeddeels failliet verklaard. De organisatie is actief op verschillende plekken in de Randstad. Onder meer de vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn getroffen door het faillissement. De curator zoekt een passende oplossing voor cliënten en personeel. Dit meldt Skipr. 

Avicen is een thuiszorgorganisatie waar nadrukkelijk aandacht is voor de leefwijze, cultuur en religie van de cliënten. Zo heeft de organisatie bijvoorbeeld personeel in dienst die ook Turks, Arabisch of Berbers kunnen spreken. Daarmee richt de organisatie voor thuishulp zich met name op de allochtone bevolking in de Randstad.

Avicen verkeerde al langere tijd in financiële problemen. Naast het moederbedrijf zijn zes onderdelen van het bedrijf failliet verklaard. Voor de locatie Zuid-Kennemerland in Haarlem is de faillissementsaanvraag nog in behandeling bij de rechtbank in Noord-Holland. Avicen Midden-Holland en Rijnmond zijn de enige twee onderdelen van de organisatie die niet failliet zijn. De curator zoekt een passende oplossing te vinden voor de cliënten en medewerkers van het bedrijf en hoopt op korte termijn een doorstart te kunnen bewerkstelligen. De zorg gaat voorlopig op de gebruikelijke wijze door.

De SP-fractie in de gemeenteraad van Amsterdam heeft kritische vragen gesteld over het faillissement aan zorgwethouder Eric van der Burg. Eind vorig jaar ging thuiszorginstelling Diakonie in Amsterdam ook al failliet. De SP wil dat wethouder Van der Burg tijdens het debat over het faillissement van Diakonie op 15 januari ook in gaat op de situatie bij Avicen.

© Nationale Zorggids