Logo_maxima_medisch_centrum

De afdeling Oogheelkunde van het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven heeft de nieuwste technologie voor staaroperaties (cataract chirurgie) in gebruik genomen. Het MMC is het eerste ziekenhuis in Nederland dat beschikking heeft over deze nieuwe techniek waarmee staaroperaties nog beter en veiliger kunnen worden uitgevoerd. Dit meldt MMC.

Het nieuwe geavanceerde apparaat biedt oogartsen meer controle tijdens iedere stap van de operatie en is veiliger in gebruik. Ook de belasting voor de patiënt is kleiner. De resultaten zullen ook beter zijn omdat er minder kans is op complicaties. De herstelperiode na de periode is daarmee ook korter.

Het MMC heeft de aanschaf van de nieuwe apparatuur gedaan in de verwachting dat het aantal staaroperaties in de komende decennia flink zal toenemen door de vergrijzing. “Met deze state of the art machine kan MMC deze capaciteitsaanvraag blijven opvangen. Hierdoor kunnen veel ouderen visueel zelfstandig blijven functioneren en wordt het risico op valincidenten en verkeersongevallen verlaagd,” aldus oogarts Hommersom van het MMC.

© Nationale Zorggids