Normal_inspectie_onderwijs_loep_controle

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Stichting Klein Houtdijk in Kamerik onder verscherpt toezicht gesteld. De zorg voldoet niet aan de voorwaarden waardoor de kwaliteit en veiligheid in het geding is

Stichting Klein Houtdijk is een kleine woonvoorziening waar twaalf mensen met geheugenproblematiek wonen. De medewerkers die in dienst zijn bij Klein Houtdijk leveren onder andere 24-uurs thuiszorg, koken de maaltijden en bieden dagactiviteiten aan.

Tijdens verschillende inspectiebezoeken aan Klein Houtdijk constateerde de IGZ structurele tekortkomingen in de zorgverlening. Er zijn geen verpleegkundigen en (para)medici aangesteld, zoals een specialist ouderengeneeskunde. Ook wordt er onvoldoende geïnvesteerd in de deskundigheid van de medewerkers. De cliëntdossiers zijn niet op orde, de medicatieveiligheid voldoet niet aan de normen en de toepassing van vrijheidsbeperking is onzorgvuldig.

De instelling heeft de verbeteringen die de inspectie eerder eiste slechts gedeeltelijk opgepakt. Daarom stelt de IGZ Klein Houtdijk nu voor zes maanden onder verscherpt toezicht. In deze periode moet de instelling de inspectie op de hoogte houden van de vooruitgang. De IGZ blijft Klein Houtdijk met onverwachte bezoeken volgen tot de zorg weer in orde is.

© Nationale Zorggids